5000 доларів США за уникнення відповідальності за шахрайство – ДБР затримало радника начальника та керівника одного із секторів ГУ Нацполіції

Поділитися:

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі, затримали одного з радників начальника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області та начальника одного із секторів Приморського ВП Бердянського відділу поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області за вимагання і одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За попередньою інформацією, правоохоронці вимагали від місцевої мешканки 5 тисяч доларів США за непритягнення її до кримінальної відповідальності за заволодіння будинком на березі Азовського моря шахрайським методом.

24 лютого 2020 року слідчі ДБР затримали правоохоронців під час одержання ними частини неправомірної вигоди в порядку статті 208 Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру, обрання відносно них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Запорізької області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України у Запорізькій області.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Про затримання поліцейських в Бердянську вчора повідомляв анонімний телеграм-канал ZMR