Арахамія сказав, що не треба гармонізувати законодавство з ЄС, потім спростував свої слова: що сталося (відео)

Поділитися:

Очільник фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давид Арахамія під час виступу в Українському домі у Давосі 22 січня сказав, що варто призупинити гармонізації українського законодавства до європейського. Цю заяву спростував віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба, а згодом і сам Арахамія.

Про це пише “Українська правда”.

На думку Арахамії, гармонізація українського законодавства з європейським може призвести до того, що Україна стане найслабшою економікою у Європі. Очільник президентської фракції вважає, що інвестори іхатимуть до країни “заради використання наших відмінностей”.

Якщо слабша економіка об’єднується із сильнішою, то завжди залишатиметься слабшою, граючи за однаковими правилами. Якщо ми гармонізуємося, то можемо стати найслабшою економікою у ЄС, чимось на кшталт Словенії. Будучи величезною державою, ми матимемо дуже малий вплив, оскільки правила гри вже існують. Ці слова можуть бути не популярними у Європарламенті чи деінде, але ми мусимо зайняти якесь унікальне місце, поки не станемо сильнішими, й вже тоді можемо синхронізуватися, – цитують Арахамію журналісти.

Згодом віцепрем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба спростував слова Давида Арахамії та зазначів, що євроінтеграція для України триватиме і надалі.

Україна буде і надалі системно адаптувати своє законодавство до європейського, тому що курс на членство в ЄС залишається незмінним і незворотним, – запевнив віце-прем’єр, зауваживши, що відхилення від цього правила можливе тільки у виключних випадках.

Він також розповів, що провів телефонну розмову з Арахамією. “Він тієї ж думки. Все інше – то фігура мовлення” – написав віцепрем’єр.

Згодом з’явився коментар самого Арахамії, однак він не став коментувати чи спростовувати свої слова про необхідність зупинити гармонізацію українського законодавства із європейським.

Я за договір про Асоціацію з ЄС і максимальну інтеграцію з європейськими сусідами. В той самий час інтереси України мають бути пріоритетом номер один для української влади (…) Всі держави в ЄС відстоюють свої інтереси, так само і Україна має відстоювати свої, інтегруючись до Європейського Союзу. Все інше – lost in translation, – йдеться у повідомленні очільника “Слуги народу” у Раді.

Крім того, у відеокоментарі журналісту УП Арахамія також сказав, що його “не так зрозуміли”, а сам він не проти того, щоб українські закони відповідали нормам ЄС, але треба мати “економічний егоїзм” щоб “захищати інтереси країни”.

Читайте також:

“Два наймолодші Прем‘єри на одному фото”: Гончарук хизується світлинами із фінською колегою

• У Києві бійка за участі нардепа Іллі Киви: що сталося (фото, відео)

• Маркарова вважає, що Україна може завершити співпрацю з МВФ