Виконком дозволив Кальцеву змінювати цільове призначення земель на Великому Лугу

Поділитися:

Запорізький виконком дав дозвіл на розробку детального плану території відразу на кілька ділянок. Дозволи на розробку ДПТ були прийняті в травні.

Відповідну інформацію повідомляють журналісти «Запорізького центру розслідувань».

Ділянка (кад.номер 2310100000: 04: 043: 0054) розташована за адресою вул.Ленських, 10 а, що на Великому Лугу неподалік від ЖК “Ренесанс”. Загальна площа землевідведення складає 18,8 га з яких 6,8 га підуть під забудову.

На сьогодні, на ділянці вже знаходяться недобудовані котеджі, іншу частину ділянки до берега Дніпра займають зелені насадження. Дозвіл було видано ТОВ “Бізнес Олімп” з метою розміщення на ділянці котеджів з апартаментами для відпочинку.

Компанія «Бізнес Олімп» зареєстрована на Олександра Кірєєва, співзасновника ТОВ «Торговий дім« АК Ритм », бенефіціарами якого є сім’я Кальцева.

Другий дозвіл було видано на дві ділянки (кад.номер 2310100000: 05: 003: 0050 та 2310100000: 05: 003: 0061) розташованих за адресою пр. Маяковського, 15, що неподалік від Вознесенівського парку.

Перша ділянка 2,7 га з цільовим призначенням – 03.10 “для будівництва та обслуговування ринкової інфраструктури” і друга площею 2,4 га – 03.07 “для будівництва та обслуговування будівель торгівлі”.

Дозвіл на розробку ДПТ дали ТОВ “Західна ТЕПЛОЕНЕРГЕТИЧНА група” з метою розміщення будівлі змішаного типу з житловими приміщеннями на верхніх поверхах і об’єктів ділового, культурного і комерційного призначення та стоянки на нижніх поверхах.

Зараз на першій ділянці знаходиться автомобільна стоянка.

Детальний план території – найбільш детальний вид містобудівної документації. Нюанс в тому, що згідно закону “п. 4.1 Порядку 290 “приймати рішення про розробку ДПТ повинна міська рада. Однак, обидва рішення щодо детального плану видав виконком. Таким чином обидва рішення прийняті з порушеннями.

Журналісти зазначають, що випадок подібних порушень не перший. Раніше, уже повідомлялося про те, що Запорізька влада не бачить жодної проблеми і не вважають це неправильним. Тоді, заступник директора департаменту архітектури та містобудування Леонід Тендітник, сказав, що виконком може затвердити ДПТ, в разі якщо на ділянці є зонування.

Однак, експерт по забудові Георгій Могильний, з ним не згоден, експерт зазначає, що виконком може тільки стверджувати вже розроблений план, але не в його повноваженнях приймати рішення про розробку ДПТ, зазначають у «Запорізькому центрі розслідувань»

Читайте також: 

• Запорізький бізнесмен Володимир Кальцев піде до Ради у списках “Опозиційної платформи – За життя”– ЗМІ

• У Запоріжжі “Нацдружини” не змогли через суд припинити оренду однієї з ділянок під ТРЦ Кальцева у сквері Яланського

• Мінімум 8,5 мільйонів гривень міг втратити Кальцев через те, що будівництво ТЦ у сквері Яланського так і не розпочалося